''GELECEK YÜZYILDA ÇOCUK OLMAK '' KONULU RESİM YARIŞMASI

23 Nisan 2021 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, ilimiz genelindeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik, "Gelecek Yüzyılda Çocuk Olmak" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının düzenlenmiştir. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin  resimlerini şartnameye uygun bir şekilde yaparak 09.04.2021 tarihine kadar teslim etmeleri gerekmektedir. Tüm öğrencilerimize duyurulur.

04.04.2021 596

İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

23 NİSAN 2021 ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Yarışma Konusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Yarışma Teması

Gelecek Yüzyılda Çocuk Olmak

Yarışmanın Amacı

Öğrencilerin millî egemenlik ve bayram coşkusunu anlatmalarını sağlamak.

Türü

Resim, Şiir, Kompozisyon

Hedef Kitle / Kategori

• Resim; ilkokul 1, 2, 3, 4. sınıf öğrencileri.
  • Şiir; ortaokul 5, 6. sınıf öğrencileri.
  • Kompozisyon; ortaokul 7, 8. sınıf öğrencileri.

Yarışma Takvimi

24 Mart 2021 - Yarışmanın İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine duyurulması.

25 Mart 2021- İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından okul müdürlüklerine duyurulması.

12 Nisan 2021 - Okullardaki başvuruların değerlendirilmesi ve kategorisinde birinci seçilen eserlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirilmesi.

14 Nisan 2021 - İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan komisyonlar tarafından değerlendirme yapılması ve kategorisinde birinci seçilen eserlerin İl Millî Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şubesi'ne gönderilmesi.

16 Nisan 2021 - İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonlarca her kategoride ayrı ayrı olarak ilk üçe giren eserlerin belirlenmesi.

Katılım Şartları

İstanbul dahilindeki resmî / özel ilkokul ve ortaokullarda öğrenci olmak.

Yarışma Şartları

Resim:

• 35x50 cm resim kâğıdı kullanılacaktır.
  • Serbest teknik (suluboya, pastel boya, guaj boya, karakalem veya kolâj)
  • Paspartulu olacaktır.

Şiir:

• Eserler, okunaklı bir yazıyla dolma kalem veya tükenmez kalem kullanılarak yazılacaktır.
  • Eserler, alıntı olmayacak, tamamen orijinal ve başka bir yerde yayımlanmamış olacaktır.
  • Bir sayfayı (A4) geçmeyecektir.
  • Türkçe dilbilgisi ve yazım kurallarına uygun olarak hazırlanacaktır.

Kompozisyon:

• Okunaklı bir yazıyla dolma kalem veya mürekkepli kalem kullanılarak yazılacaktır.
  • Türkçe dilbilgisi ve yazım kurallarına uygun olarak hazırlanacaktır.

• Eserlerin ön yüzünde herhangi bir isim bulunmayacaktır.
  • Eserlerin arka yüzünün sol alt köşesine öğrencinin adı soyadı, ilçe adı, okul adı, sınıfı, okul telefonu ve öğrenci velisinin telefonu yazılacaktır.

Değerlendirme Komisyonu

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü Eser İnceleme Komisyonu

Ödüller

Ödüller, İstanbul Valiliği kutlama komitesi tarafından belirlenecek, 23 Nisan 2021 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sonrası öğrencilerin okullarına ulaştırılacaktır.

Açıklama:

1. 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereği, ödül alsın veya almasın yarışmaya gönderilen tüm eserlerin her türlü kullanım hakları bedelsiz olarak yarışmayı düzenleyen İstanbul Valiliği'ne (İl Millî Eğitim Müdürlüğü) ait olacaktır.
  2. Eserlerin başkasına ait, alıntı veya kopya olmaması gerekir.
  3. Yarışmaya katılan her öğrenci ve velisi bu şartları kabul etmiş sayılır.

Kaynak: https://istanbul.meb.gov.tr/