OKUL PROJEMİZ NEFES TEKNİKLERİ

Beşiktaş Milli Eğitim Müdürlüğünün onayı ile okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Şule YILDIZ ve Müdür Yardımcıları Selahattin KALAFAT, Gülnihal ARSLAN KIR tarafından yenilikçi anlayışımızla hazırlanan ´´Nefes Teknikleri ile Potansiyellerimizi Keşfediyoruz´´ adlı projemizi 2016-2017 eğitim öğretim yılında tüm enerjimizle uygulamaya devam ediyoruz.

16.01.2017 3025

NEDEN NEFES TEKNİKLERİ KULLANIYORUZ?

Nefes teknikleri,doğru nefes almayı öğretip, diyafram nefesi kullanarak sinir sistemi sağlığını desteklemek ve okul ortamında stres ve kaygıyı azaltmaya yardımcı oluyor.Beynin sağ ve sol loblarını daha aktif hale getirerek, sözel, duygusal, mantık, yaratıcılık yanlarını ortaya çıkarmalarını destekliyor. Nefes alışverişler üzerinde kontrol oluşturarak korku,endişe, öfke, suçluluk duygularını kontrol altına alıyor. Beden dili ve sözel iletişiminin en başarılı şekilde oluşturulması için destek oluyor. Bu sayede çocuklarımızın motivasyonlarını üst seviyede tutuyor, konsantrasyonlarını geliştirmelerine destekliyor, yaşam sevinçlerini zinde tutup okulumuzda mutlu ve aktif öğrenci ortamı oluşturuyoruz.

Projemizin fotoğraflarına aşağıdaki linkten ve fotoğraf galerimizden ulaşabilirsiziniz.

fotograf_galerisi_1657638.html