Şair Mehmet Emin Yurdakul İlkokulu´ndan Tarihi Yarımada Gezisi

Şair Mehmet Emin Yurdakul İlkokulu´ndan Tarihi Yarımada Gezisi

Okulumuz 2016-2017 Egitim-Öğretim yılının ilk gezisini Tarihi Yaramadaya yaptı."Tarihi Yarımada" gezisinde öğrencilerimiz rehberler eşliğinde Topkapı Sarayı, Sultanahmet, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı´nı gezdiler.

 

13.11.2016 589

                  Okulumuz 4.Sınıf öğrencilerine, Sultan Ahmet meydanı,Topkapı Sarayı ,Ayasofya Müzelerine tarih bilinci oluşturmak,milli kültür ve tarihimize ait eserleri yerinde  görerek,öğrenmelerini  sağlamak  amacıyla  tarihi  yarımada gezisi yapıldı.

                  Gezi kapsamında tarihi mekanların dokusu ve tanıtımı tarihsel süreçteki yeri ve önemi öğrencilerimize aktarıldı. Öğrenciler Topkapı Sarayında bulunan eserleri incelerken  hem eğlenceli vakit geçirdi hem de Osmanlı yükselme dönemi ve sonrasına ait kısa bir tarihi yolculuğa çıkmış oldu. Bizans dönemine ait Ayasofya müzesinin İstanbul'un fethinden sonra tarihi dokusuna zarar vermeden Osmanlı'nın hoşgörü anlayışı ile camiye nasıl dönüştürüldüğü bizzat öğrenciler tarafından görülmüş oldu.

 

                 Öğrencilerin yaşadıkları şehri daha yakından tanımalarını sağlayan ve dersleriyle paralel olarak düzenlenen bu gezinin bir sonraki randevusunda buluşmak dileğiyle....

Tarihi yarımada ile ilgili gezinin görsellerine alttaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

fotograf_galerisi_1606327.html


 

İLETİŞİM

Adres:
KONAKLAR MAH. ŞEHİT YALÇIN AYDIN SK. ŞAIR EMIN MEHMET YURDAKUL ILKOKULU BLOK NO: 2 BEŞİKTAŞ / İSTANBUL


Telefon
(212) 325 0442


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın